Hyppigt stillede spørgsmål

Hyppigt stillede spørgsmål

Det er en fantastisk rejse at finde drømmekjolen og du glæder dig sikkert til at komme ud og prøve brudekjoler. Dog dukker der ofte en masse spørgsmål op i den forbindelse – og derfor bringer vi her et par gode tips og lidt information omkring brudekjoleprøvning.

Kære kommende brud!
Stort tillykke med dit forestående bryllup. Vi har samlet de spørgsmål, vi ofte får fra vores skønne brude og giver svar herunder. Har du andre spørgsmål er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os. HUSK at vi er flyttet til Banegårdspladsen 4 i Vejle.

Vi ønsker dig held og lykke med brudekjole-prøvningen!

FØR PRØVNINGEN

Hvor lang tid i forvejen skal jeg købe min kjole?
Du kan altid finde din drømmekjole uanset, hvor lang tid der er til dit bryllup. Men som med alle dine bryllupsforberedelser skader det aldrig at starte tidligt. Begynd gerne at tænke over stil, farve, form osv. allerede når du bliver forlovet. Når du har en idé om hvad du er på udkig efter, så begynd for alvor at lede efter drømmekjolen. Vi anbefaler gerne, at man køber drømmekjolen senest 8 måneder før brylluppet, da der kan være op til 6 måneders leveringstid på drømmekjolen. Da der næsten altid vil være noget, der skal rettes ved skrædderen. Hvis du er senere ude, skal du dog ikke fortvivle. Vi har altid masser af smukke kjoler i butikken, så det er aldrig for sent at finde drømmekjolen!

Skal jeg booke tid til prøvningen?
Ja, book gerne en aftale på forhånd. Når du booker en tid så får du stillet en dygtig og dedikeret drømmetyder til rådighed, hvis fornemmeste opgave er at hjælpe dig. Kommer du uanmeldt, hjælper vi dig selvfølgelig gerne, hvis der er tid. Vi anbefaler dog altid, at du booker en aftale på forhånd. I dagstimerne på 75829091 eller døgnet rundt via vores online bookingsystem.

Husk når du booker en tid at oplyse din bryllupsdato, din størrelse, hvor mange I kommer og evt. stilønske.
OBS. Weekendtider er der typisk rift om, så her er det en god idé at få booket i god tid.

Skal jeg også bestille tid, når jeg skal se på gallakjoler eller konfirmationskjoler?
Ja, det vil vi helt klart anbefale. Når du booker tid, sætter vi både et prøverum og en drømmetyder af til dig. Ved at booke tid, sikre du dig den rette vejledning og undgår samtidig at vi alle er optagede eller ikke har et ledigt prøverum, så du kan prøve kjolerne. Du kan naturligvis altid kigge forbi butikken, men vi anbefaler, at du booker en tid.
Du kan booke tid på 75829091 i dagstimerne eller døgnet rundt via vores online bookingsystem.

Hvor mange må jeg have med til prøvningen?
Hos os må I komme 6 personer i alt til en prøvning. Hvis du ønsker at komme mere end 6 personer henviser vi til at du anmoder om en særlig booking, da vi har mulighed for større selvskaber. Men et råd fra os er at du vælger ”dit dommerpanel” med omhu. Alle har en mening, og den er ikke altid den samme som din – jo flere mennesker, desto flere meninger skal du forholde dig til. Mærk efter og tag de personer med, der kender dig og din smag godt, og som er i stand til at sætte deres egen personlige præferencer i baggrunden og være bevidste om, at formålet med besøget er at finde DIN kjole. Husk også at kjolen er en del af overraskelsen på dagen, så overvej gerne, hvor mange af dine gæster, der skal se drømmekjolen inden brylluppet.

Hvad ligger priserne på?
Vi har brudekjoler i alle prisklasser. Prisen afhænger meget af stil, design og materiale. Priserne starter ca. ved 5.000,- og går op til omkring 40.000,-. Vi holder løbende udsalg, hvor du har mulighed for at gøre et kup blandt vores udsalgskjoler. Hold øje med vores hjemmeside eller vores Facebook-side.
Gennemsnittet på de fleste brudekjoler ligger omkring 10.000,- til 15.000,-.

Fest- og gallakjoler starter fra 500,-.
Du kan altid se vores priser på de enkelte kjoler på hjemmesiden og vores webshop.

Har I også Plus-size kjoler?
Ja, vi har en plus-size kollektion, som hedder Beautiful Curves. I butikken har vi kjoler til og med str. 56, nogle af kjolerne kan bestilles hjem op til str. 60-62. Vi har derudover en plus size Drømmetyder som hellere end gerne vil hjælpe dig. Hvis du ønsker det, så giv os endelig et kald for at høre mere.

Har I også graviditets kjoler?
Alt efter hvor langt du er henne, egner mange af kjolerne sig godt til en lille mave og med tilretningen kan kjolen komme til at passe perfekt. Hvis du er mere end 6 måneder henne på bryllupsdagen, anbefaler vi gerne du kigger efter en graviditetskjole. Ring evt. på 75829091 og hør om dine muligheder.

Jeg vil gerne tabe mig, hvor længe kan jeg vente med at finde kjolen?
Mange brude vil gerne smide et par kilo, inden den store dag. Vi anbefaler dog stadig, at man finder kjolen omkring 8 måneder før brylluppet. Hvis du er godt i gang med et større vægttab, kan vi bestille kjolen hjem i en mindre størrelse, end den aktuelle størrelse og mange kjoler kan også syes lidt ud ved skrædderen, så den kommer til at passe på den store dag. Vær opmærksom på, at hvis du kommer mindre end 5 måneder før, kan vi ikke garantere, at kjolen kan bestilles hjem i andre størrelser end dem vi har i butikken.

Lejer I kjoler ud?
Nej, vi lejer desværre ikke kjoler ud.

UNDER PRØVNINGEN

Hvor kan vi parkere, når vi ankommer til butikken?

Der er flere parkeringsmuligheder i forhold til Banegårdspladsen 4. Vi anbefaler, at du betaler for 2,5-3 timers parkering. Vær opmærksom på, at der vil være et par minutters gang til bygningen:

  • Tæt ved butikken ligger butikscentret Bryggen, hvor der er 2 timers gratis parkering. Der er indkørsel til Bryggen ad Enghavevej. Når du forlader Bryggen er der 2 minutters gang forbi Lido Biograferne og Lido Cafeen og 5 minutters gang for at nå til det gamle Vejle Teater.
  • Parkeringshuset Trondur, Volmersgade 9, 7100 Vejle, Danmark (her er 2 timers gratis parkering, herefter mod betaling). Trondur ligger ca. 5 minutters gang fra det gamle Vejle Teater. Gå ud på Dæmningen og til venstre hen ad Dæmningen, så kommer det Gamle Vejle Teater i krydset.
  • Foran Lucky’s Sportsbar (indkørsel fra Dæmningen) er der en mindre betalingsparkeringsplads, men med kun 1 minuts gang til det gamle Vejle Teater.
  • Mellem de to Panayotis butikker ved Dæmningen 8-10 er der en indkørsel, som fører op til butikkens parkeringsplads. Pladsen administreres af Onepark, og koster 10,- i timen. Vi anbefaler at du booker ca. 2,5-3 timers parkering for at være på den sikre side. Der er ca. 5 minutters gang herfra til det gamle Vejle Teater.

Ankommer du med tog, ligger det gamle Vejle Teater på Banegårdspladsen.

Hvor lang tid er der sat af til prøvningen?
Der er sat 1 time og 45 minutter af til konsultation/prøvning. Det er erfaringsmæssigt passende tid til at komme udvalget igennem, og udvælge sin drøm. I den afsatte tid vil din personlige drømmetyder guide dig igennem vort store udvalg.

I weekenden og i højsæsonen kan der forekomme forsinkelser, vi gør altid vores bedste for at følge med og give alle en god oplevelse.

Vigtigt når du ankommer til butikken:
Vi beder jer om at melde jeres ankomst vente i det hertil indrettede område, til brudens personlige drømmetyder tager imod jer. Det ligger os meget på sinde, at alle får en god oplevelse, så derfor håber vi på jeres forståelse. Specielt i weekender kan der være travlt, så vi opfordrer til at vise hensyn til brude der er i gang med prøvningen.

Er der noget, jeg bør medbringe?
Det er en fordel at have en god stropløs BH i neutral eller lys farve, samt sko i den højde du forestiller dig at bære til brylluppet, så du kan få en fornemmelse af, hvordan kjolen kommer til at falde. Det er ikke et krav. Vi har både sko, BH og andet tilbehør, som du kan låne under prøvningen. Det vigtigste er du medbringer dit gode humør, så hjælper vi dig med at finde din drømmekjole.

Må jeg have make-up på?
Undlad at have for meget og for tung makeup på når du skal ud og se på brudekjoler. For meget foundation, mascara, læbestift og blush på kinderne vil smitte af og give grimme pletter på kjolerne. Det vil vi gerne undgå. Du vil desuden have en meget bedre mulighed for at finde den rigtige brudekjole ud fra din hudfarve, uden for meget make-up i ansigtet. Hav en let og naturlig make-up på, så i rigtig kan fokusere på kjolen.

Hvad med tilbehøret til kjolen?
Vi har naturligvis også sko, slør, underskørter, lingeri, smykker, hårpynt, diademer, tasker osv. i butikken.

Må jeg tage billeder/video under prøvningen?
Billeder og video kan være et godt værktøj når kjolen skal vælges. Vores bedste råd er dog at pakke telefonerne væk og vær til stede i nuet. Det er ofte når du lige træder ud af prøverummet at din og dit følges umiddelbare reaktion vil komme, og her er det en skam, hvis de ser dig gennem kameralinsen. Nyd i stedet at være i de smukke kjoler, snak med dit følge om den pågældende kjole og mærk efter, om det er den rette. Herefter kan du bede dit følge om at tage et par billeder af kjolen, inden du skifter til den næste. Der må ikke offentliggøres billeder af Panayotis medarbejdere på sociale medier uden deres forudgående samtykke.

Hvordan foregår betalingen?
Du kan betale kontant eller med Dankort/Visa-dankort, MasterCard (debet og kredit) og andre typer debet-/kreditkort. Vi tager også imod MobilePay, men her er beløbsgrænsen som standard 3.000,-, men kan forhøjes til 10.000,- alt afhængigt af dine MobilePay indstillinger.

Det er også muligt at lave en afdragsordning gennem Nordea Finans, spørg din drømmetyder for nærmere info.

EFTER PRØVNINGEN

Hvad med tilretning – er det inkluderet i prisen?
Tilretning af din brudekjole er ikke inkluderet i kjolens pris. Vi har ikke skrædderi i huset, men henviser til en række skræddere landet over. Se listen over skræddere HER. 

Hvad nu hvis jeg ikke kan beslutte mig inden for den afsatte tid – kan jeg så reservere kjolen og prøve igen senere?
Vi har stor forståelse for, at det kan være svært at tage beslutningen den pågældende dag. Valget af brudekjole er en stor beslutning, som bør være velovervejet. Vi kan desværre ikke tilbyde reservation af kjoler, da det erfaringsmæssigt er umuligt at håndtere og administrere. I stedet udfylder vi et fyldestgørende kundekort, så når du kontakter os, kan vi hurtigt og nemt finde frem til dine data, og hvilke kjoler du har prøvet.

Med målrettet og professionel vejledning fra din personlige drømmetyder, plejer man heller ikke at være i tvivl, når DRØMMEKJOLEN er fundet.

Hvordan opbevarer jeg min kjole indtil brylluppet?

Vi opbevarer gerne din drømmebrudekjole, til du skal bruge den.

Hvad nu hvis jeg falder for en anden model senere?
Falder du for en af vore andre modeller på et senere tidspunkt, tilbyder vi den ekstraordinære service, at du kan bytte kjole og overføre det indbetalte beløb til en ny kjole. Dette gælder også hvis du bliver gravid, taber dig, eller på anden vis ændrer figur. Det er Panayotis’s tilfredshedsgaranti – det vigtigste er, at du er tilfreds med din kjole.
OBS. Gælder indtil kjolen forlader butikken.

PÅ DAGEN

Hvad gør jeg hvis jeg nu får en plet på kjolen?
Er du en af dem der frygter at spilde på kjolen?
Så er Spot Off lige noget for dig! Spot Off er et mirakel middel, der fjerner de fleste pletter på syntetiske materialer. Et ‘must have’ på din store dag. Kan købes i butikken, 30ml for 250,- – i taske-venlig størrelse ;-)

Husk et lille sysæt
På den store dag, er det en god idé at have et lille emergency kit i form af sysæt og evt. Spot Off med dig. Det kunne jo være, at der faldt en knap af eller der er en perle, som vælger at hoppe af eller lignende. Det ville være en skam, hvis uheldet er ude og du ikke kan gøre noget ved det. Så pak en lille æske, du kan have med dig. Husk dog at du ifølge bryllupstraditionerne ikke selv må sy et eneste sting på din kjole. Få en anden til at hjælpe dig med det.

EFTER BRYLLYPPET

Jeg vil gerne dele mine bryllupsbilleder med jer, hvordan gør jeg det?
Vi ELSKER at modtage bryllupsbilleder fra vores smukke brude. Det er altid dejligt at se det endelige resultat, både for os og kommende brude. Billederne kan sendes til marketing@panayotis.dk, eller vejle@panayotis.dk.

Bevar drømmen
Start gerne med at få kjolen renset for eventuelle pletter mv. Kontakt et professionelt renseri, der har erfaring med brudekjoler.

Brudekjolen opbevares bedst i en PH-neutral æske. Hos Panayotis føre vi smukke opbevaringsæsker, der i design og funktionalitet overgår alt på markedet. De håndlavede æsker er alle i specialfremstillet PH neultralt materiale og indeholder syrefrit papir, som modvirker misfarvning af din brudekjole, ligesom den beskytter mod fugt og lugt.
Læs mere om opbevaringsæskerne her.

Har du yderligere spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os på tlf. 75 82 90 91 eller vejle@panayotis.dk.